Beste duik- en snorkellocaties op de Antillen

Als je een duik- of snorkelfan bent dan ben je op de Nederlandse Antillen op de ideale locatie waar je je hart kunt ophalen. Met de tropische koraalriffen en de helderblauwe zee zwemmen er de mooiste vissen van de wereld rond. Om te genieten van de prachtige onderwaterwereld hoef je vaak niet eens perse ver de kust uit, dus niet alleen voor duikers is het ideaal ook snorkellaars komen hier goed aan hun trekken. Er zijn genoeg plekken waar je maar een paar meter voor in het water hoeft om al de meest kleurrijke vissen te kunnen zien. Hieronder bespreken we een aantal plekken die je niet mag missen als je naar de Nederlandse Antillen gaat.

Malmok Beach – Aruba

Malmok Beach op Aruba is een super mooie plek voor snorkellaars. Het water is hier ondiep en je hoeft dus niet ver te zwemmen om van de fascinerende onderwaterwereld te kunnen missen. Het is een smal stukje zandstrand dat tussen twee rotspartijen in ligt. Het zeewater is er kristalhelder dus dat zorgt ook voor een goed zicht onderwater. Malmok Beach ligt een kilometer of vijf van Palm Beach af. Het is handig om een autootje te huren of met de taxi te gaan aangezien je zelf je snorkelspullen mee moet nemen. Let op er zijn geen horecagelegenheden op dit strand aanwezig, neem dus zelf genoeg eten en drinken mee. Ook zijn er geen plekken die schaduw bieden. Een parasol is dus geen overbodige luxe.

malmok beach aruba

1000 steps- Bonaire

Bonaire is al vaker uitgeroepen tot de mooiste plek van de wereld om te duiken. Het is bovendien een stuk minder toeristisch dan de eilanden Aruba of Curaçao, zoals je hier ook kunt lezen. Dit komt mede omdat Bonaire maar weinig stranden heeft. De meeste toeristen die op Bonaire komen, komen er voornamelijk voor de onderwatersport. Je kunt op Bonaire onder andere de betoverende vis ‘de manta’ zien. Dit indrukwekkende dier kan een spanwijdte van maar liefst 7 meter hebben. De duikplek 1000 steps is de ideale plek voor ook beginnende duikers om de manta’s te spotten. Daarnaast heb je kans om Hawksbill schildpadden of een walvishaai te zien. De locatie dankt zijn naam aan de trap die je naar beneden moet nemen om bij het strand aan te komen. Hij telt maar 64 treden maar het voelt alsof het er wel 1000 zijn als je met je duikspullen weer naar boven moet lopen.

1000 steps bonaire duiken

Superior Producer – Curaçao

Op deze duiklocatie vind je een van de mooiste scheepswrakken van het Caraïbisch gebied. In 1977 is dit Nederlandse schip onder de Panamese vlag gezonken. Sindsdien is het begroeid met verschillende soorten koraal. Je vindt hier diverse soorten vissen, zoals barracuda’s, tandbaarzen en rifvissen. De boot ligt rechtop met de romp op 30 meter diepte en de brug op 24 meter diepte.Deze duikplek is bereikbaar vanaf de kant of per boot. Let wel op, er is regelmatig sprake van stromingen in dit gebied. Het is dus geen plek voor de beginnende duiker maar wel voor de ervaren duiker.

superior producer wreck curacao

Risico’s van duiken

Duiken is niet altijd zonder risico’s. Zeker niet op de Antillen waar je onder water nog wel eens scherpe kliffen of gevaarlijkere vissen tegen kan komen. Hoewel de kans maar minimaal is moet je er niet aan denken dat je iets overkomt. Mocht dat onverhoopt het geval zijn dan is het verstandig dat je vooraf een reisverzekering afsluit. Hier kan je terecht voor een overzicht van reisverzekeraars en de premie voor hun reisverzekeringen.

Begin je duikvakantie op Schiphol

Begint jouw duikvakantie met een vliegreis vanaf Schiphol, dan kun je tegenwoordig je eigen auto handig kwijt. Parkeer je auto voordelig op het lang parkeren Schiphol terrein, bekijk de website ParkerenSchiphol.nl voor meer informatie.