Hoe huur je goedkoop een auto op Curaçao?

De laatste jaren is er een wildgroei aan autoverhuurders op Curaçao. Naast alle internationale verhuurders die er zijn neergestreken, vind je op elke straathoek autoverhuurders en zo’n beetje elk appartementencomplex biedt een auto in een pakketdeal aan.

Prima, zou je zeggen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd en een beetje concurrentie doet wonderen voor de prijzen.

Niets is minder waar, helaas. Het is zeer lastig om op Curaçao een auto te huren voor een scherpe prijs en waarbij dan de voorwaarden en services ook nog goed zijn. Wat nu als je een auto huurt, die achteraf helemaal niet goed verzekerd blijkt te zijn. Waar allerlei verborgen kosten aan zitten en die je aan de andere kant van het eiland op moet halen. Dan kan die ‘goede’ deal alsnog erg ongunstig uitpakken.

Gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen. Ten eerste door je goed te oriënteren. Je hoeft er niet op af te studeren, maar kijk gewoon wat verder dan je neus lang is. Wat voor aanbieders zijn er op Curaçao? Wat voor deals bieden ze aan? En als ze een goede deal hebben, is de auto dan ook beschikbaar in de periode die jij voor ogen hebt? Vooral de vakantie periodes zijn lastig, dus zorg ervoor dat je daar ook goed naar kijkt.

Dat was allemaal eenvoudig, maar kijk ook goed naar hoe je verzekerd bent. Helaas gaat het daar nog wel eens mis. Zo is het (vooral bij de kleine, lokale verhuurders) mogelijk dat je niet op de parkeerplaats bij Mambo mag parkeren omdat die nogal inbraak gevoelig is.

curacao

Ervaring leert dat je bij de internationale verhuurders vaak een relatief gunstige prijs krijgt en dat de voorwaarden ook goed zijn. Zij hebben immers een groot en modern wagenpark en daarbij ook een reputatie hoog te houden. Als je extra’s wilt, zoals een navigatiesysteem of een kinderzitje, dan is er ruime keuze voor een kleine meerprijs.

Het kan even duren voordat je zelf alle autoverhuurders vergeleken hebt, maar gelukkig is hier een handige oplossing voor. Ga je binnenkort een auto huren op Curaçao? Deze website heeft een handig overzicht van autoverhuurders. Zo zie je eenvoudig wie op dit moment de beste deal heeft, welke voorwaarden ze hebben en wat de extra services zijn die ze aanbieden. Zorgeloos rondrijden op Curaçao, maakt je welverdiende vakantie op dit heerlijke eiland nóg leuker!