Wat neem je mee op reis naar de Antillen?

Eindelijk, je vakantie naar de Antillen is geboekt! Je hebt er al een lange tijd naar uitgezien en nu is het bijna zover. Stiekem heb je de afgelopen weken al een beetje gedroomd van de witte stranden en de helderblauwe zee. Het is er bijna altijd lekker weer en dat kun je goed gebruiken om het soms regenachtige klimaat van Nederland een beetje te vergeten.

Maar natuurlijk is een vakantie naar de Antillen niet compleet wanneer je niet de juiste spullen meeneemt op vakantie. Daarom gaan we op een rijtje zetten wat jij nodig hebt tijdens je vakantie. Je weet dan zeker dat je optimaal kunt gaan genieten.

Je vliegticket, paspoort en overige verzekeringspapieren

Er zijn een aantal standaard dingen die je natuurlijk niet mag vergeten. Dit zijn bijvoorbeeld je paspoort en vliegtickets. Deze heb je nodig om het vliegtuig binnen te komen. Zorg daarom dat je deze benodigdheden niet vergeet en leg ze voor je vertrek klaar op een goed zichtbare plek.

Andere papieren die altijd handig zijn om mee te nemen, zijn je verzekeringspapieren voor de reis- en ziektekostenverzekering. De meeste verzekeraars hebben ook pasjes beschikbaar met een alarmnummer. Altijd handig in geval van nood.

Geld betalen op de Antillen

Antilliaanse Gulden

Het is op steeds meer plaatsen van de Antillen mogelijk om met de Euro te betalen, toch kun je deze beter inwisselen voor lokale valuta. Dit zijn onder andere de Antilliaanse Gulden en de Amerikaanse Dollar. Over het algemeen is het beter om aankopen te beginnen of je creditcard te gebruiken. Dit is de meest voordelige manier van je aankopen doen op de Antillen.

Praktische benodigdheden die je van thuis mee moet nemen

zonnebrand op strandEr zijn een aantal praktische benodigdheden die je beter niet op de Antillen kunt kopen, aangezien deze erg duur zijn in de aankoop. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrand, batterijen, opladers, boeken en sportartikelen.

Iets dat je zeker ook niet mag vergeten is een insecten spray. Bovendien staat er op de Antillen vaak een flinke tropische wind.

Wanneer je haar jouw trots is, zorg dan voor een sjaal of hoed zodat je kapsel niet door de war zal komen te zitten.

Een zomerse vakantie op de Antillen

rijbewijs meenemenLuchtige kleding is erg belangrijk tijdens je vakantie op de Antillen. Het is er vaak erg warm en zonnig. Je zult minimaal één keer per dag wel de zee induiken. Daarom mogen ook zwemkleding en een goede zonnebril niet ontbreken.

Ga je lekker touren op het eiland met een gehuurde auto? Zorg dat je een rijbewijs bij je hebt. Deze heb je altijd nodig voordat je een auto instapt.

Voordat je uiteindelijk thuis de deur uitstapt, is het raadzaam om je koffer nog eens na te lopen. Heb je alles bij je? Zo ja, dan is het de hoogste tijd om vakantie te gaan vieren.

Goedkoop naar de Antillen? Vergelijk dan prijzen van alle ticket aanbieders, prijzen kunnen enorm verschillen.
Bekijk de website Goedkope-Vliegtickets.nl, deze vergelijkt in 1 zoekopdracht alle aanbieders.