Welke activiteiten zijn er naast het strand te ondernemen?

Een vakantie naar de Nederlandse Antillen is iets waar iedereen stiekem van droomt. Je kunt er volop genieten van zon, zee en strand. Stel je de blauwe zee maar eens voor met zijn witte zandstranden, terwijl je nipt aan een overheerlijke cocktail. Het is de perfecte manier om te ontspannen. Toch hebben de Nederlandse Antillen veel meer te bieden dan alleen deze ingrediënten. Qua cultuur en bezienswaardigheden zijn er genoeg uitstapjes te maken die je vakantie op de Antillen extra leuk maken.

De belangrijkste kenmerken van de Antillen

De Antillen bestaan uit een groep van 6 eilanden. Dit zijn Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Saba, Sint Eustatius en Bonaire. De Antillen leven grotendeels van het toerisme en er wordt over het algemeen veel Nederlands gesproken. De grootste stad op de Antillen is Willemstad. Het is tevens de hoofdstad van Curaçao en tegelijkertijd een plek waar je ongelofelijk veel leuke dingen kunt doen. Uiteraard mogen de verschillende interessante attracties en bezienswaardigheden niet vergeten worden.

De leukste uitjes in Willemstad

Handelskade

De Handelskade is het meest gefotografeerde plekje van Curaçao. Dit heeft alles te maken met de grote hoeveelheid gekleurde huisjes die je hier aantreft. Het geel-witte Penhagebouw staat bovendien op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ben je in Willemstad met je vrienden of partner op vakantie of maak je een dagtrip naar deze stad? Maak zeker een aantal foto’s! Verder kun je in deze stad heerlijk winkelen en lekker en uitgebreid eten in het historische centrum.

Duiken en de struisvogelfarm bezoeken

De Antillen zijn natuurlijk de ideale duikbestemming. Vooral op Curaçao en Bonaire tref je diverse duiklocaties aan. Een mooie plek om te duiken is bijvoorbeeld Playa Kalki. De onderwaterwereld op deze plek zal je zeker aanspreken en moet je eigenlijk gewoon eens ervaren hebben.struisvogelfarm curacao

Verder is het interessant om op dit eiland een bezoek te brengen aan de struisvogelfarm. Je hebt hier zelfs de mogelijkheid om op een struisvogel te rijden. Vind je dat te heftig? Geen enkel probleem, want je bent niets verplicht en je kunt ze ook gerust alleen maar te eten geven.

De stranden van Aruba en Oranjestad

Wie een bezoek brengt aan Aruba, moet de stranden van dit eiland gewoonweg eens hebben uitgeprobeerd. Elk strand op dit eiland heeft namelijk zijn eigen karakter en publiek. Ben je een kitesurfer? Haal dan je hart op in Boca Granda. Verder is Oranjestad ook erg interessant op Aruba. Het centrum van de stad is erg kleurrijk en sfeervol. Een bezoekje aan de Royal Plaza Mall mag natuurlijk niet ontbreken. Hier kun je eindeloos shoppen en winkelen.

Genieten van de natuur op Bonaire

Bonaire is de ideale plek om tot rust te komen. Het is het dunbevolkt en is er volop natuur aanwezig waarvan je heerlijk kunt genieten. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje doorbrengen in Washington Slagbaai Nationaal Park. Je kunt hier onder andere touren met de auto of mountainbike. Verder heb je ook de mogelijkheid om vogels te spotten, te snorkelen of in een kajak te stappen. Kortom, Bonaire heeft voor ieder wel wat wils in petto.

Praktische informatie – vliegen en parkeren

Wanneer u naar de Antillen vliegt zult u daar vast een week of langer zijn. Parkeer uw auto daarom goedkoop op het parkeerterrein van Schiphol lang parkeren.