Welke eilanden te bezoeken op de Antillen?

Heb je besloten om naar de Antillen af te reizen? Dan rest zich een belangrijke keuze: welk eiland doen we aan? Misschien wil je wel meerdere eilanden bezoeken. Wanneer je meerdere eilanden wilt bezoeken is een langere reistijd raadzaam. Denk in dat geval aan minimaal 3 weken reistijd.

De ABC-eilanden

De zogenaamde ABC-eilanden zijn erg populair bij de Nederlanders. Het gaat hier om Aruba, Bonaire en Curaçao. De eilanden lijken in zekere zin op elkaar, maar er zijn duidelijk verschillen aan te wijzen. Laten we bij Aruba beginnen.

Aruba

Dit eiland is zoals de andere twee eilanden toeristisch en heel mooi. De hoofdstad Oranjestad is flink toeristisch. Hierdoor is het een prima stad om lekker te shoppen. De hotels en appartementen zijn hier over het algemeen iets duurder dan die op de andere eilanden. Het is er romantisch met prachtige witte stranden en smakelijke restaurants. Ook is er genoeg aan (watersport)-activiteiten te boeken. Je kunt er ook handig een auto huren om zo het eiland te verkennen. Let wel, dit eiland is zeer populair bij Amerikanen. Vooral in juli en augustus. In het hoogseizoen kan het hier wemelen van de Amerikanen die los gaan rond de uitgaansgelegenheden en vele casino’s. Mocht je dit liever niet mee willen maken, houdt hier dan rekening mee.

Bonaire

Het kleine Bonaire is de meest rustige van de drie eilanden en zeer geschikt voor natuurliefhebbers en gezinnen. Hier geniet je echt van een strandvakantie op het hoogste niveau! Je kunt hier subliem duiken naar koraal en afgezonken schepen. Stranden zijn er niet veel. Openbaar vervoer is op Bonaire nog niet heel goed van de grond gekomen. Alles gaat daarom een stukje langzamer. Hier stel je je uiteraard op in. Wil je veel uitgaan en feesten? En kun je enkel een korte vakantie boeken? Dan kun je dit eiland ondanks de natuurlijke schoonheid beter links laten liggen.

Curaçao

Ben je opzoek naar nog meer pit en dynamiek in je vakantie? Wil je zowel kunnen duiken, shoppen en uitgaan? Kies dan voor het grootste eiland, Curaçao. Het heeft een smeltkroes van nationaliteiten en er wordt Nederlands gesproken. Het is hier echt een stuk drukker en er gebeurt altijd wel wat. Overdag kun je ook veel leuke dagtripjes doen. Denk aan het bezoeken van het Christoffelpark, de struisvogelboerderij en de grotten van Hato. Er wordt wel eens gesproken over criminaliteit op dit eiland. Het gaat hier om specifieke buurten die je net als in elke andere grote stad makkelijk kunt ontwijken. Het overgrote deel is veilig.  In de mooiste buurten en aan zee vind je naast hotels ook veel aantrekkelijke vakantiehuizen op Curaçao.

Eiland hoppen

Wil of kun je geen keuze maken? Dan kun je ook alle drie de eilanden bezoeken. Door een zogenaamde ‘Island Hopping Trip’ te maken reis je met binnenlandse vluchten van het ene naar het andere eiland. Deze combireis kun je hier in Nederland al boeken bij diverse reisbureaus. Wanneer je in het hoogseizoen reist, kan dat een slimme keuze zijn. Ga je in het laagseizoen op vakantie, dan kun je de extra vluchten ook eenvoudig boeken in Curaçao. Lees voordat je gaat dit handige artikel over alles wat je niet mag vergeten mee te nemen. Bent u ook enthousiast geworden om naar de Antillen te vliegen? Vindt goedkoop uw vliegtickets op Goedkope-Vliegtickets.nl.