Welke reisverzekering moet ik afsluiten voor de Antillen?

Als je vakantie gaat vieren op Aruba, Curaçao of één van de andere eilanden die de Antillen kent, dan is het slim om een reisverzekering te sluiten. Welke reisverzekering moet ik dan afsluiten? Waar moet ik rekening mee houden? Dit zijn vragen die je zou kunnen hebben als je op reis gaat. Ik ga hier proberen een antwoord te vinden op deze vragen.

Wat je allereerst moet bedenken voordat je op reis of vakantie gaat is hoe vaak je dit jaarlijks doet. Als je eenmalig op reis gaat naar de Antillen en daarnaast bijna nooit vakantie viert kan het voordelig zijn om een kortlopende reisverzekering af te nemen. Als je vaker reist kan een langlopende reisverzekering al snel uit.

Kortlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekeringen zijn reisverzekeringen die je voor een bepaalde periode afsluit. Dit is de periode dat u op vakantie of op reis gaat. Deze verzekering eindigt op het moment dat je zelf vooraf hebt aangegeven, het einde van je reis. Een kortlopende reisverzekering is in de regel voordeliger op het moment dat je minder dan 3 week op vakantie gaat per jaar (stel zonder kinderen). Een stel met twee kinderen is met een kortlopende reisverzekering voordeliger uit als ze minder dan 2 weken per jaar op vakantie gaan.

Langlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is, in tegenstelling tot de kortlopende, een verzekering die voor een heel jaar wordt afgesloten. Hiermee ben je altijd verzekerd tijdens al je reizen die je maakt. De langlopende verzekering is in veel gevallen een stuk voordeliger dan de kortlopende. Een ander voordeel van de langlopende reisverzekering is dat je deze niet elke keer opnieuw hoeft af te sluiten.

Nu je een keuze hebt kunnen maken tussen de kortlopende en de langlopende reisverzekering is er nog een belangrijk onderwerp dat we niet moeten vergeten. Voor welke dekking kies je? Voor de Antillen geldt dat alle eilanden vallen onder Noord-Amerika. Dit is belangrijk om te weten omdat reisverzekeringen verschillende dekkingen bieden. Deze dekkingen zijn Nederland, Europa en Wereld. Tijdens je reis naar de Antillen moet je uiteraard kiezen voor de werelddekking. Zo ben je tijdens je reis naar de Antillen op de juiste manier verzekerd.

Nu je weet dat je een reisverzekering met werelddekking gaat afsluiten kun je bepalen welke verzekering je kiest. Als je tijdens je vakantie veel gaat sporten dan moet je misschien kiezen voor een uitgebreider pakket dan wanneer je alleen maar op het strand gaat liggen. Kijk voor de beste reisverzekering op www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl Hier kun je de voorkeuren voor je reisverzekering aangeven en vervolgens kiezen voor de meest voordelige optie. Makkelijker wordt het niet.